Krása pod lupou: Umíte si správně oholit nohy?

Krása pod lupou: Umíte si správně oholit nohy?

Ruku na srdce, kolik z vás v mládí prošlo školením, jak se správně oholit? Pravděpodobně neuvidíme les rukou. Rad a tipů není mnoho, a tak se velmi často ženy dopouští chyb, které vedou k vyrážkám či zarůstajícím chloupkům. Takže, jak si správně oholit nohy? Poradíme vám!

Pokud vám holení zabere dvě až tři minuty času, pravděpodobně se mezi mistry holení řadit nemůžete. Nejen, že je to nešetrný způsob, ale také si v takovém fofru můžete ublížit a pořezat se. Vzhledem k tomu, že se blíží sezona holých nohou, určitě o malé, ale viditelné jizvy nestojíte, že?

Ostrý a čistý holicí strojek

Základem úspěšného a perfektního holení je nový, ostrý a čistý holicí strojek. Pokud máte ve vaně nebo sprchovém koutě „holítko“, u něhož netušíte, kdy došlo k výměně holicí hlavice, pryč s ním. Profesionálové obecně doporučují vyměnit čepel po 5 až 10 oholeních, což může být kdykoli mezi týdnem a měsícem v závislosti na tom, jak často se holíte. Mnoho holicích strojků nyní přichází s proužky indikátoru vlhkosti, které se postupně ztenčují, a to proto, aby vám poskytly informace o tom, že je čas vyměnit čepel. Chytré, co říkáte?

Základ úspěšného holení? Mokré nohy!

Milé dámy, pravděpodobně jsme se někdy dostaly do situace, kdy jste se potřebovaly oholit těsně před odchodem do práce nebo na rande. Na sucho. A to je velká chyba, která opět vede k podráždění pokožky, možnému poranění nebo vyrážce.

Proč je důležité namočit si nohy (nebo jiné partie) před tím, než se kůže dotkne žiletka? Navlhčené chloupky mají tendenci v teplé vodě zjemnit a otevřené folikuly (z páry) usnadňují hladké a pohodlné oholení, takže je méně pravděpodobné, že později ten den budete mít pocit nového strniště nebo že vaše nožky připomínají šupiny.

Nezapomínejte na peeling

Někteří lidé si myslí, že holením k jemné exfoliaci dochází, což je vlastně pravda, ale důkladný peeling dokonale zbaví celé vaše tělo odumřelých buněk.

Než se pustíte do samotného holení, aplikujte peeling, promasírujte všechny končetiny i střed těla a cukr nebo jiná zrníčka smyjte. Následně bude vaše kůže připravená na holení.

Holicí podklad

Proč před holením používat holicí krém, pěnu či gel, namísto pouhé vody a mýdla? Produkty na holení zjemní chloupky i folikuly, čímž dojde k menšímu podráždění. Pěna by se měla na danou partii aplikovat rovnoměrně. Pokud vám náhodou holicí gel dojde, sáhněte po kondicionéru, který má podobné „změkčovací“ vlastnosti.

Holení v protisměru

Holení nohou nikdy nezačíná u kolen nebo na holeni. Vždy začínejte od kotníku a dlouhými a pomalými tahy směřujte nahoru. Holení nohou směrem vzhůru znamená, že se holíte proti směru růstu chloupků, což zajišťuje lepší oholení a delší čas s pocitem hladké kůže. Na žiletku netlačte, stačí jemný dotyk.

Udržujte žiletku čistou

V průběhu holení žiletku oplachujte pod proudem čisté vody, aby nedocházelo k jejímu zanesení. Všechny oholené chloupky, které se mezi břity zaseknou, musí pryč.

Opláchněte si nohy

Jakmile budete mít nohy oholené, opláchněte je vodou. Poté po nich přejeďte rukou a zkontrolujte, zdali někde necítíte nějaké malé strniště. Pokud ano, místo přetřete holicím krémem a oholte čistou žiletkou.

Místo pro holicí strojek

Přestože je holicí strojek ve sprše určitě tím nejjednodušším místem pro jeho uložení, protože je po ruce, je to vlastně nejhorší místo, kde jej můžete nechat. Vlhké prostředí může mít za následek nejen zrezivění čepele, ale také se zvyšuje riziko bakteriální nebo plísňové infekce. Na holicí hlavici proto vždy po holení nasaďte ochranný kryt a strojek uložte na suché a čisté místo.

Hydratujte

Po každém holení by měla přijít důkladná hydratace. Na ještě vlhkou pokožku naneste tělový olej nebo vyživující krém a nechte vstřebat. Vaše nožky po něm budou krásně hladké, jemné a vyživené.

Příště se podíváme na to, jak správně postupovat při holení intimních partií a podpaždí, a jaké jsou alternativy ke klasické žiletce.

Zdroj fotografií v tomto článku: Shutterstock.com

Témata článku:

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1