Krása pod lupou: Tipy a triky pro barvení vlasů

Krása pod lupou: Tipy a triky pro barvení vlasů

Zavřená kadeřnictví a šikovné ruce českých žen dávají prostor domácímu barvení vlasů. Než se do něj pustíte, zkuste třeba jen dočasnou změnu obarvením pár pramínků, nebo vsaďte na barvení vlasů přírodní cestou!

Chcete maximální výsledek? Nekašlete na zkoušku barvy

V domácích podmínkách je barvení vlasů přece jen trochu experiment. Zejména pokud nemáte zkušenosti, je dobré předem barvu vyzkoušet na pramínku vlasů, který není vidět. Každému totiž barva na vlasy chytne jinak a snadno se stane, že s výsledným odstínem nebudete spokojeni. Pozor také na podráždění pokožky, ke kterému může dojít vlivem chemického složení. I když se zdá, že je domácí barvení vlasů hračka, vyřešit případné neuspokojivé výsledky už sami nejspíš nezvládnete. Rozhodně se vyplatí dodržovat návod a nepřekračovat dobu barvení! Po každém domácím barvení nezapomínejte ani na závěrečnou péči – nutná je kvalitní vlasová kosmetika, která vyživí vlasy, jež se barvením poškodily.

Trend barevných pramínků

Pokud si netroufáte na obarvení celé hlavy, vyzkoušejte tzv. ombré. Spočívá v zesvětlení konečků vlasů a malých pramínků, takže je výsledek velice přirozený. Nemusíte ale jen zesvětlovat – vyberte barvu na vlasy v odstínu podobném tomu svému. Prsty vetřete barvu do velmi slabých pramínků a začněte až zhruba v polovině jejich délky. Nesjednocený odstín vlasů zajistí, že celý účes bude působit vzdušně a moderně. Při takové úpravě vlasů, kdy chceme pouze malou změnu, nemusíme nanášet velké množství barvy. Při barvení celé hlavy naopak nešetříme a na dlouhé vlasy použijeme dvě balení. Barva na vlasy se totiž musí dostat i na hůře přístupná místa a do celých délek.

Péče o barvené vlasy

Struktura obarveného vlasu je jiná, a tak jako si suché či kudrnaté vlasy vyžadují speciální péči, v případě barvených vlasů je také důležitá správná vlasová kosmetika. Jednou týdně používejte vyživující masku na vlasy. Při každém mytí pak šampon a kondicionér na barvené vlasy. Tato vlasová kosmetika totiž obsahuje složky, které bojují proti vymývání barvy a změně odstínu. Díky nim nám barva vydrží déle! Blondýnky pak nejspíš už znají stříbrný šampon, který zabraňuje tomu, aby jejich blond odstín chytal oranžové tóny.

Kult jménem henna na vlasy

Hennu možná znáte z dovolené – mnohé národy si oblíbily malování dočasného tetování právě touhle přírodní barvou. Základem je rostlinný prášek, který barví vlasy do mahagonových či zrzavých odstínů. Smícháním s dalšími bylinnými výtažky lze ale dosáhnout celé palety barev – od blond až po černé. Díky přírodnímu původu henna pečuje o vlasy i vlasovou pokožku a regeneruje je. Výhodou je, že se henna nevymývá jako běžný přeliv, ale postupně intenzita barvy slábne a přechody nebo případné šediny nejsou tak výrazné. Ideální cesta, jak vyzkoušet novou barvu vlasů, aniž bychom se museli bát nevratných změn!

Heřmánek, měsíček a kopřiva

Chcete své vlasy spíš oživit? Nic nedáte za pravidelný oplach vlasů bylinným odvarem. Vlasy neobarví, ale zvýrazní jejich přirozenou barvu a lesk. Na blond vlasy se hodí heřmánek a měsíček lékařský, na hnědé zase výluh z kopřivy nebo kostivalu.

Zdroj fotografií v tomto článku: Shutterstock.com

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1