Krása pod lupou: Několik rad pro muže s vousy

Krása pod lupou: Několik rad pro muže s vousy

Vousy jsou v kurzu. Muži přidají na charismatu, a na tom se shoduje valná většina žen. Péče o vousy však není jen tak. Vyžaduje pravidelnou údržbu a postup. Takže, milí pánové, poradíme vám, jak být stále jako ze škatulky.

Stát se majitelem výstavního plnovousu není jen tak. Kromě důkladné a každodenní péče velkou roli hraje také kvalita vousů a jejich růst. Ale pozor! Růst vousů není jen o tom, že se na několik týdnů přestanete holit a budete čekat až bude paráda na světě.

Pokud se rozhodnete pro to nebýt „holobrádek“, připravte se na to, že vás čeká o několik minut déle v koupelně. A to ráno i večer.

Vousy jako z barbershopu

Dobrou zprávou je, že udržení vousů ve špičkové formě vyžaduje jen pár kroků, které jsou vám, vousatým, pravděpodobně známé – česání, mytí, zastřihávání nebo péče. Zkrátka a dobře, dopřejte jim stejnou mírou péče, jakou většina žen dává svým vlasům.

1.   Buďte trpěliví - Skutečně výstavní vous je produktem sebeovládání. Když začnete růst, odolávejte nutkání zastřihovat ho nebo upravovat a nechte ho nedotčený po dobu prvních 4–6 týdnů. To umožní rovnoměrný růst chloupků (některé rostou rychleji než jiné) a následně i zvolený tvar.

2.   Přizpůsobte vousy tvaru obličeje - Vousy by měly odpovídat a ladit tvaru vašeho obličeje. A tak se nebojte poradit se s dobrým a zkušeným barberem.

3.   Investujte - Drobné úpravy jsou zásadní, a tak investujte do kvalitního zastřihovače a najděte správnou techniku, kterou uvedete tvar plnovousu do dokonalého tvaru.

4.   Pravidelně vousy myjte - To je zvláště důležité v počátečních stádiích růstu, zejména proto, že zachycené potraviny a kožní buňky mohou zhoršit svědění. Vousy si proto každý týden několikrát umyjte speciálním šamponem na vousy a kondicionérem a je jemně osušte. Rozhodně je nedrhněte, to může vést ke krepatění a roztřepení konečků.

5.   Použijte olej - Olej vousy nejen dokonale vyživí, ale také jim dodají strukturu. Vybírejte ideálně olej, který nebude příliš mastný a lesklý.

6.   Dezinfikujte - Vousy mohou být pěkně i pěkně zanesené – zbytky jídla, kýchání, rýma…To vše se na nich usazuje a může být příčinou kožních problémů, ale také případných nemocí. Dobrým doplňkovým opatřením proto je antibakteriální balzám na vousy.

7.   Kartáčujte - Nenechte vousy jen tak žít vlastním životem a každý den je důkladně pročesejte.

Zdroj fotografií v tomto článku: Shutterstock.com

Témata článku:

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1