Krása pod lupou: Jak si správně oholit intimní partie

Krása pod lupou: Jak si správně oholit intimní partie

Trendy se netýkají jen módy nebo kosmetiky, neuniknou jim ani zkrášlovací procedury. Dávno tomu, kdy se pěstovala přírodní krása a chloupky nebyly překážkou ani v podpaží. Nyní by se ženy měly zbavovat ochlupení po celém těle. A intimní partie nejsou výjimkou. Ale pozor, této části těla musíte věnovat obzvlášť velkou pozornost a důkladnou péči. Jedině tak se vyhnete možnému poranění nebo třeba vyrážce.

Metod, jak se zbavit ochlupení (nejen) intimních partií, je nespočet. Sáhnout můžete po klasické žiletce, anebo třeba po cukrovém vosku, epilátoru či depilačním krému. Na rozdíl od nohou je však odstraňování chloupků v oblasti genitálií komplikovanější a nevhodná péče může vést k nepříjemným zdravotním potížím.

Holení intimních partií: Dohladka!

Přestože je holení prakticky každodenní rutina téměř každé ženy, faktem zůstává, že ochlupení na těle není jen tak pro nic za nic. Naopak. Tvoří přirozenou ochrannou bariéru před vnějším prostředím. Čím častěji se proto holíte, tím více se vám na kůži, a v intimních oblastech to platí dvojnásob, mohou tvořit mikroskopické ranky. To v kombinaci s vlhkým a teplým prostředím představuje nebezpečné území pro vznik infekce. Jednou takovou může být například genitální bradavice nebo jiné sexuálně přenosné choroby. Ano, to je katastrofický scénář, těmi častějšími problémy může být podráždění, vyrážka nebo třeba svědivé pupínky. A ani o tyto „drobnosti“ určitě nestojíte! Takže, jak se správně holit, aby vaše pokožka trpěla co nejméně?

Holení intimních partií krok za krokem

  1. Zastřihujte. Pokud je vaše ochlupení příliš dlouhé, zvažte jejich zastřihnutí nůžkami, než se začnete holit. Holení žiletkou tak bude jednodušší a chloupky vás nebudou tahat.
  2. Jeden nástroj. Na holení intimních partií používejte pouze jeden strojek nebo žiletku a nekombinujte její používání např. s holením podpaží nebo nohou.
  3. Ostrost. Holicí strojek musí být co nejostřejší, díky tomu docílíte hladkého oholení, aniž byste museli příliš tlačit. V tomto případě se neřiďte indikátorovým proužkem, který vám ukazuje, kdy je třeba ho vyměnit, ale raději žiletku na oblast genitálií měňte častěji. V každém případě by žiletka neměla chloupky nepříjemně tahat.
  4. Umyjte se. Celou holicí proceduru začněte tím, že se ujistíte, zda je vaše pokožka čistá a připravená na holení. Umyjte proto oblast intimních partií mýdlem a teplou vodou. Díky tomu vaše chloupky trochu změknou a holení bude o to snazší.
  5. Krém na holení. Vždy se holte za pomoci krému či gelu na holení. Kromě toho, že danou oblast chrání a změkčují chloupky, tak také zabraňují podráždění.
  6. Jemnost. Zkuste odolat nutkání holit se příliš často na stejném místě a holte se vždy po směru růstu chloupků. Tím zamezíte možnému zarůstání.
  7. Proplachujte. Po každém tahu si holicí strojek opláchněte. Díky tomu nebude prostor mezi břity zanesený holicím krémem a chloupky.
  8. Oplachujte. Jakmile budete s holením hotoví, důkladně intimní partie opláchněte vlažnou vodou. V případě nedostatků místo opět potřete krémem, a teprve pak danou část oholte.
  9. Hydratujte. I váš klín si zaslouží po holení důkladnou péči, a tak po této proceduře aplikujte neparfemovaný hydratační krém, který oblast důkladně vyživí. Vhodné je používat produkty např. s aloe vera, která má zklidňující účinky.

  1. Nepřehánějte to. Snažte se intimní partie neholit příliš často. Čím častěji se budete chloupků zbavovat, tím větší je riziko zanesení infekce.

Možná vám unikl náš předchozí díl Krása pod lupou: Umíte si správně oholit nohy?, byla by proto škoda se k němu nevrátit.

Zdroj fotografií v tomto článku: Shutterstock.com

Témata článku:

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1