Dokonalý pomocník němý sluha by vám doma neměl chybět!

Dokonalý pomocník němý sluha by vám doma neměl chybět!

Němého sluhu většina lidí využívá jako věšák na kabáty a bundy. Pro mnohé je to i odkladná plocha na oblečení, ve kterém byli venku a než ho uklidí do skříně, chtějí ho nechat trochu provětrat. Němý sluha ale není jen věšák na oblečení. Může jít o praktickou pomůcku do koupelny, do obývacích a dětských pokojů, která šikovně ušetří prostor.

Zejména domácnosti, kde na pár desítkách metrů čtverečních žije více lidí, bojují doslova o každé volné místo. Právě němý sluha vám může pomoci zorganizovat efektivně místo i čas. Vždy se totiž lépe hledají věci, které jsou přehledně rozložené nebo zavěšené na jednom místě. Na trhu najdete celou řadu němých sluhů vymyšlených tak, aby co nejlépe odpovídaly požadavkům a nárokům.

Do koupelny na ručníky

Kdo bydlí v paneláku ví, jak je obtížné rozvěsit v koupelně několik ručníků poté, co se celá rodina vykoupala. Ručníky většinou schnou pomalu a v koupelně se drží vlhkost. Němého sluhu můžete využít právě na jejich rozvěšení. Může být přivrtaný do zdi a složený, když nebude potřeba, aby zbytečně nezabíral místo.

Kam s mokrými utěrkami?

Stejnou situaci můžete řešit třeba v kuchyni. Zejména v dnešní době, kdy jsou lidé stále doma, se přirozeně našpiní více nádobí. Více se ho také musí odmýt a utřít. Utěrky se tedy v domácnostech točí, jak na běžícím páse a společně s ručníkem je potřeba je někde usušit. Němý sluha přivrtaný do zdi nebo i stojící vám může velmi pomoci. V zimě bylo možné je hodit na topení, ale topná sezóna už je u konce.

Oblečení vyvětrá a nemuchlá se

Oblečení, ve kterém jste akorát přišli zvenku by do skříně mezi čisté věci jít nemělo. Přes opěradlo židle se toho sice vejde dost, ale jednotlivé kousky příliš nevyčichnou od potu a deodorantu, a také se přeleží. Právě zde může němý sluha posloužit jako věšák na oblečení. Rozvěsíte na něj oblečení, které máte našpiněné nebo které by se složením do skříně mohlo zbytečně zmuchlat. Proč pořád vytahovat žehličku? 

Organizátor kabelek a šátků

Znáte situaci, kdy musíte za chvíli odejít z domu a narychlo hledáte kabelku a ještě šátek, co by k ní ladil? Nebo sluneční brýle? S němým sluhou byste to mohli zvládnout bez ztráty času a zbytečných nervů. Malý pomocník se hodí skvěle do chodeb a předsíní. Navěsit na něj můžete vše od kabelek, batohů, šátků přes šály, čepice, rukavice i sluneční brýle. Kabelky se vám alespoň nebudou válet všude možně po zemi.

Motanice korálů

Kromě kabelek si můžete na němého sluhu navěsit i šperky. Samozřejmě takový sluha bude malý a vejde se na stůl. Jde ale o praktický stojánek, který vám každý den ušetří čas s rozmotáváním chuchvalce řetízků, korálů a naušnic. Kolik šperků už bylo zničeno, protože se zamotaly do sebe?

Zdroj fotografií v tomto článku: Shutterstock.com

Témata článku:

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1